Gombai Polgármesteri Hivatal

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » Gombai Polgármesteri Hivatal » EGYÉB » szúnyogirtás


szúnyogirtás

Posts 1 to 3 of 3

1

Tisztelt Hivatal, szeretnék érdeklődni, tudnak-e arról, hogy lesz-e szúnyogirtás hamarosan.
Sajnos elkelne, mert a kertben napközben sem lehet megmaradni, hát még este, annyi van.
Köszönöm szépen előre is az információkat, tisztelettel:
Baloghné dr. Seres Krisztina
Felsőfarkasd

Last edited by Krisztina (2019-06-14 09:58:52)

0

2

Kedves Krisztina!

Köszönjük a bejegyzést. Már érkezett jelzés e témában. Polgármester úr a szúnyoggyérítés/szúnyogirtás tekintetében keresi azt a szolgáltatót, akitől a tevékenységet meg lehet rendelni. Ismereteim szerint árajánlatkérést követően, amennyiben azt megkapjuk, a június 27-ei testületi ülésen születhet a megrendelés tárgyában testületi döntés.

Üdvözlettel: Kósa Erzsébet Anikó

0

3

"Gomba Község Önkormányzata a lakóterületekre és az üdülőterületre megrendelte a szúnyogok gyérítését. A beavatkozás nem csak a komfortérzet javítása, hanem az egészség megőrzése miatt is szükségessé vált.

A légi kémiai gyérítés 2019. június 19-én (szerdán) a hajnali órákban történik, tervezetten öt óra és fél hét között.

A megbízott cég a kifejlett szúnyogok elleni védekezésre saját gyártású irtószerét (Deltasect 1,2 ULV) használja, mely rendelkezik az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyével, továbbá a hatóanyaga deltametrin az Európai Unióban engedélyezett. A készítmény napsugárzás hatására néhány óra alatt lebomlik, így hosszú távú hatásra, illetve a talajon keresztüli bemosódásra nem kell számítani. A szúnyogirtásban alkalmazott dózis 0,5-0,8 liter/ha, ami hatóanyagra nézve 0,6-0,96 g/ha.

A készítmény emberekre és házállatokra (továbbá általánosságban az összes melegvérű élőlényre) nem veszélyes, viszont pl. a méhekre veszélyes lehet, ezért ezúton is jelezzük a kezelés tényét, de a területre bejelentkezett méhészeket a szakmai kapcsolatokon keresztül külön értesítjük."

0


You are here » Gombai Polgármesteri Hivatal » EGYÉB » szúnyogirtás